Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Ziua Pământului sărbătorită de femeile social democrate alături de copiii din Draxini - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 23.04.2022 - 16:46:19
Politic
“Nu putem salva tot ce ne-am dori; dar, dacă ne implicăm, cu siguranță vom reuși să salvăm mult mai mult decât dacă am renunța.” - Sir Peter Scott Ziua Pământului, sărbătorită anual în data de 22 aprilie, ne dă șansa de a restabili relații prietenoase cu mediul și să îl ajutăm să rămână curat.
DISTRIBUIE           

Aceasta inițiativă globală pentru protejarea și conservarea Pământului a devenit eveniment anual care își propune să facă schimbări pozitive. Și asta pentru că, datorită activității umane, Pământul are de suferit, dar tot OMUL este cel care îl poate salva.

Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate a marcat această zi în comuna Bălușeni, împreună cu elevii și preșcolarii din satul Draxini.

Timp de câteva ore, curtea școlii s-a transformat într-un atelier de mediu, în care adulți și copii, împreună, au militat pentru salvarea planetei.

Au plantat flori și arbori, au confecționat și pictat ghivece pentru grădină, cuiburi pentru păsări și au desenat Pământul, așa cum îl văd ei, sau cum își doresc să fie. La acțiune au participat aproximativ 100 de copii, cadre didactice și femei social democrate, între care președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, deputatul Alexandra Huțu, președintele OFSD, Mioara Paula Jurgiu, consilierul județean Cristina Breșug, dar și primarul comunei Bălușeni, Claudiu Doroftei.

Ziua Pământului este ocazia de a-i învăța pe elevi să își ocrotească planeta, fie că strâng gunoiul, că sădesc un pom, că reciclează corect sau fac alte acțiuni care fac bine mediului înconjurător. În aceste vremuri în care schimbările climatice sunt din ce în ce mai evidente, trebuie să luăm măsuri și să contribuim la ocrotirea și conservarea planetei. Să ne schimbăm comportamentul, politicile globale, naționale și locale.

Mulțumim tuturor pentru implicare !

Viitorul planetei este în mâinile noastre, în mâinile generației pe care o creștem! Iar aceste acțiuni au rolul de a responsabiliza copiii și tinerii să respecte și să protejeze pământul care ne ține în viață.” a declarat președinta OFSD - Mioara Paula Jurgiu.

La final toți copiii au primit în dar dulciuri, cărți de citit și de colorat.

Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 2009.

Sursa: Comunicat de presă

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DAN ȘLINCU: „Începerea accelerată a lucrărilor la autostrada A7 va duce la creșterea puterii economice a regiunii Moldovei”
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
Alexandra Huțu: Sfârșitul de an a adus vești bune pentru 20 de localități din județul Botoșani
Peste 600 de colindători au adus la sediul PSD Botoșani tot sufletul satului românesc, păstrător de tradiții și de tezaure - FOTOGALERIE
Dan Șlincu, deputat PSD: „Trebuie să dăm un mesaj ferm de combatere a traficului și consumului de etnobotanice”
Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”
Lucian Trufin: „Guvernul susține producția de usturoi și afacerile cultivatorilor”
Botoșănenii au fost reprezentați la acțiunea de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen din fața sediului Consiliului UE din Bruxelles de consilierul local PSD Dana Lăzăruc
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-1.03 °C
Minim: -2.53 °C
Maxim: 1.99 °C
Cele mai citite
UMANITAR - Viața unui tânăr student de 20 ani atârnă de un fir de ață. Ștefan are nevoie de sprijinul nostru
441
UMANITAR - Un simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul Ecaterina, ii poate oferi Ecaterinei o nouă șansă la o viață normală!
428
Programe de formare profesională organizate de AJOFM Botoșani
412
Jandarmii botoșăneni evaluați de superiori. Conform bilanțului, ei au parcurs anul trecut aproximativ 170.000 de kilometri, de peste patru ori lungimea Ecuatorului
316
Vin, alcool și produse alimentare, în valoare de peste 25.000 lei, depistate în trafic și ulterior confiscate de către poliţiştii de frontieră - FOTO&VIDEO
298
Traficant de anabolizante, dat de gol de comportament - FOTO
298
Premiul Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene, ediția 2023
279
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
231
Braconier prins la pescuit, cu plase monofilament, pe acumularea Bucecea - FOTO
224
Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, pentru prevenirea victimizării acestora
214
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Administrația Pieței Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru închirieri spații/terenuri (domeniul privat)
Mesaj de condoleanțe din partea cadrelor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi
Primăria Dorohoi – Anunț consultare publică
Primăria Dorohoi - Anunţ dezbatere publică!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord