Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Ziua Pământului sărbătorită de femeile social democrate alături de copiii din Draxini - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 23.04.2022 - 16:46:19
Politic
“Nu putem salva tot ce ne-am dori; dar, dacă ne implicăm, cu siguranță vom reuși să salvăm mult mai mult decât dacă am renunța.” - Sir Peter Scott Ziua Pământului, sărbătorită anual în data de 22 aprilie, ne dă șansa de a restabili relații prietenoase cu mediul și să îl ajutăm să rămână curat.
DISTRIBUIE           

Aceasta inițiativă globală pentru protejarea și conservarea Pământului a devenit eveniment anual care își propune să facă schimbări pozitive. Și asta pentru că, datorită activității umane, Pământul are de suferit, dar tot OMUL este cel care îl poate salva.

Organizația Județeană a Femeilor Social Democrate a marcat această zi în comuna Bălușeni, împreună cu elevii și preșcolarii din satul Draxini.

Timp de câteva ore, curtea școlii s-a transformat într-un atelier de mediu, în care adulți și copii, împreună, au militat pentru salvarea planetei.

Au plantat flori și arbori, au confecționat și pictat ghivece pentru grădină, cuiburi pentru păsări și au desenat Pământul, așa cum îl văd ei, sau cum își doresc să fie. La acțiune au participat aproximativ 100 de copii, cadre didactice și femei social democrate, între care președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, deputatul Alexandra Huțu, președintele OFSD, Mioara Paula Jurgiu, consilierul județean Cristina Breșug, dar și primarul comunei Bălușeni, Claudiu Doroftei.

Ziua Pământului este ocazia de a-i învăța pe elevi să își ocrotească planeta, fie că strâng gunoiul, că sădesc un pom, că reciclează corect sau fac alte acțiuni care fac bine mediului înconjurător. În aceste vremuri în care schimbările climatice sunt din ce în ce mai evidente, trebuie să luăm măsuri și să contribuim la ocrotirea și conservarea planetei. Să ne schimbăm comportamentul, politicile globale, naționale și locale.

Mulțumim tuturor pentru implicare !

Viitorul planetei este în mâinile noastre, în mâinile generației pe care o creștem! Iar aceste acțiuni au rolul de a responsabiliza copiii și tinerii să respecte și să protejeze pământul care ne ține în viață.” a declarat președinta OFSD - Mioara Paula Jurgiu.

La final toți copiii au primit în dar dulciuri, cărți de citit și de colorat.

Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în anul 2009.

Sursa: Comunicat de presă

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
11.15 °C
Minim: 10.63 °C
Maxim: 20.47 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1588
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
433
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
416
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
410
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
405
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
331
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
272
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
266
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
253
Tânără cercetată pentru că nu a predat autorităților 10.000 de lei, găsiți în zona pieței
239
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord