Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
16 ani de ”Omagiu Ștefan Luchian” - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 02.02.2023 - 19:28:43
Educatie
Un adevărat festin de culori, forme și talent a explodat miercuri seară la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian” odată cu sărbătoarea tinerilor artiști de la liceul cu același nume, din municipiul Botoșani.
DISTRIBUIE           

Zilele Liceului ”Ștefan Luchian”, din municipiul Botoșani, ce au avut loc în această perioadă, s-au încheiat prin vernisajul unei expoziții - concurs de arte plastice intitulat ”Omagiu Ștefan Luchian”.

În chiar ziua în care s-au împlinit 155 de ani de la nașterea marelui pictor botoșănean, micii și tinerii artiști ai județului au arătat că galeriile de artă pot fi neîncăpătoare. Aproape 200 de elevi ai liceului au fost de față la vernisaj pentru a admira lucrările colegilor sau pentru a primi premiile pe care organizatorii concursului regional de arte vizuale le-au pregătit.

Ca în mai toate edițiile de până acum, la apelul transmis de catedra de artă plastic a liceului de artă din Botoșani au răspuns foarte mulți colegi și iubitori de frumos din liceele de profil, dar și de la licee teoretice din întreaga țară. Peste 520 de lucrări de desen, pictură, grafică, pictură monumentală, arhitectură, ceramică și modelaj au fost realizate sau expediate la Botoșani pentru a fi evaluate.

Din juriu a făcut parte inclusiv un artist de nivel academic, în persoana lectorului universitar doctor Andrei Cozlac de la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” Iași. Fost elev al Liceului de Artă din Botoșani, Andrei Cozlac a recunoscut cu ocazia premierei, că lucrările din acest an sunt atât de reușite încât a fost nevoit să ofere o serie de premii speciale.

”Talentul vostru ne-a împiedicat să putem face o distincție clară între premiul I și premiul II.”, le-a explicat reprezentantul mediului academic din juriu, încurajându-i pe elevi să participe la astfel de evenimente cât mai des pentru a se putea bucura de talentul lor.

Iar premierea a fost pe măsură, organizatorii oferind zeci de premii și mențiuni, artiștii botoșăneni primind diplome, felicitări și volume de artă de la mai marii județului. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul Cosmin Andrei, directorul Muzeului Județean, Aurel Melniciuc, dar și inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc au ținut să fie prezenți și să înmâneze premii.

Bucuria cea mai mare a fost, însă, a artiștilor din clasele V-XII, profilurile de artă plastică și arhitectură, care au reușit performanța de a-și vedea lucrările pe simezele Galeriilor ”Ștefan Luchian”.

Felicitări tuturor participanților, mult succes în continuare vă urez. Știu că fiecare dintre aceste lucrări are în spate ore și ore de muncă și, de aceea, bucuria premianților este cu atât mai mare. Îi felicit pe toți colegii mei din catedra de artă plastică pentru devotamentul lor în încurajarea copiilor și în organizarea cât mai corectă a acestui concurs aflat anul acesta la a XVI-a ediție. Mi-a rămas în minte imaginea lor de pe holurile liceului, în care, în genunchi, selectau, din sutele de lucrări, cele mai bune creații pentru a fi expuse astăzi aici.”, au fost cuvintele Cătălinei Beatrice Păpădie, directorul Liceului de Artă ”Ștefan Luchian”.

Elevii premianți din afara județului își vor primi diplomele și volumele de artă prin poștă în perioada imediat următoare.

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – activități de formare ERASMUS+ VET în domeniul realității virtuale
DOROHOI - Colegiul Național „Grigore Ghica” - mobilitate ERASMUS+, SCH în Polonia - FOTOGALERIE
Biroul Siguranță Școlară, activități preventiv-educative în rândul elevilor în prima parte a anului școlar
Jandarmii în mijlocul elevilor unei școli din Botoșani
Expoziția „Telefoanele mobile și mineralele lor” la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi
O nouă serie de voluntari ISU au început pregătirea - FOTO
Patrimoniu, turism cultural și agroturism în județul Botoșani
DOROHOI - Jandarmii botoșăneni în mijlocul elevilor din municipiu - FOTOGALERIE
Sondaj
Cele mai citite
Dorohoian în stare gravă preluat de elicopterul SMURD - FOTOGALERIE&VIDEO
595
Incendiu devastator în satul Grivița, comuna Cordăreni. 70 de vaci dintr-un adăpost de animale s-au făcut scrum. Intervenție de amploare a voluntarilor din comună și a pompierilor dorohoieni și botoșăneni - VIDEO&FOTO
485
Trei accidente rutiere produse în ultimele ore
340
Pagube însemnate în urma incendiului de ieri de la Grivița, comuna Cordăreni. Pompierii au stabilit cauza probabilă care a generat incendiul
336
Incendiu generat de jocul copiilor cu focul, la Durnești
315
Bărbat din Păltiniș, condamnat de către judecători, identificat și escortat la penitenciar
298
Accident rutier soldat cu pagube materiale provocat de un bărbat fără permis, aflat sub influența alcoolului
293
Aproape 20 de permise reținute de către polițiștii botoșăneni în ultimele 24 de ore
273
Comunicat CJ - Finanțare de 7,5 milioane de lei atrasă de Consiliul Județean Botoșani
267
40.000 de țigări de contrabandă descoperite la Stăuceni, într-o maşină condusă de un tânăr de 19 ani - FOTO
263
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul Municipal Dorohoi – Anunț de angajare!
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PUBLIC
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist, specialitatea Medicină de laborator
Campania „Împreună pentru sănătate" Dorohoi - 28 aprilie 2024
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist oftamolog
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord