Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
300 de milioane de euro pentru dezvoltarea județului
Realitatea DorohoianăData 29.07.2022 - 12:02:51
Administratie
127 de proiecte de investiții în drumuri, apă și canalizare depuse de către autoritățile locale din județul Botoșani au fost aprobate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și vor primi finanțare prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.
DISTRIBUIE           

Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la 1,47 de miliarde de lei, adică aproximativ 300 de milioane de euro. „Sunt proiecte din toate comunele și orașele județului, care vizează investiții în infrastructura rutieră, modernizarea, extinderea sau reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. Așa cum am făcut-o și în cele două mandate de senator, am sprijinit și voi sprijini în continuare și din postura de președinte al Consiliului Județean Botoșani toate unitățile administrativ teritoriale din județ, indiferent de culoarea politică a primarilor, pentru a obține finanțare pe proiectele de dezvoltare pe care le-au depus. Interesul botoșănenilor este mai presus de orice miză politică, iar acest lucru îl demonstrăm zi de zi prin modul în care, împreună cu echipa pe care mi-am construit-o, administrăm județul Botoșani. Toate unitățile administrative din județ au aprobate cel puțin un proiect de importanță majoră”, a declarat Doina Federovici, președintele organizației județene PSD și al Consiliului Județean Botoșani.

Din cele 127 de proiecte aprobate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, 76 de proiecte vizează modernizarea infrastructurii rutiere. Valoarea acestor proiecte depășește 840 de milioane de lei (aproximativ 170 de milioane de euro), adică se apropie de 60% din suma totală atrasă de județul Botoșani din Programul „Anghel Saligny”. Celelalte 51 de proiecte aprobate, în valoare de peste 630 de milioane de lei (aproximativ 130 de milioane de euro) vizează investițiile în apă și canalizare pe cele trei subsecțiuni. Astfel, 23 de proiecte cu o valoare totală de peste 256 de milioane de lei, echivalentul a 52 de milioane de euro, sunt pentru alimentările cu apă. 16 proiecte, care totalizează 228,4 milioane de lei (aproximativ 47 milioane de euro), au ca obiect investițiile în rețelele de apă și canalizare, în timp ce prin 12 proiecte se vor dezvolta rețelele de canalizare. Valoarea acestora din urmă este de peste 145 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro).

Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» este continuarea firească a Programelor Naționale de Dezvoltare Locală, care s-au dovedit a fi foarte utile pentru comunitățile locale. PNI este elementul central al programului de guvernare social-democrat și, totodată, șansa comunităților botoșănene la dezvoltare, la recuperarea decalajelor față de celelalte regiuni ale țării. Mă bucur că primarii din județul nostru au înțeles acest lucru și au depus spre finanțare proiecte mature, cu impact major asupra viitorului comunităților pe care le conduc. PNI «Anghel Saligny», Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și programele operaționale care vor fi deschise în viitorul apropiat reprezintă surse importante de finanțare a proiectelor locale, pe care avem datoria să le maximizăm în folosul botoșănenilor”, a conchis Doina Federovici.

Proiectele aprobate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” pot fi consultate https://bit.ly/3oGJGWN.


 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Începe construcția heliportului medical
Botoșănenii așteptați să participe la manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Național
DOROHOI - Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție pentru lucrările de extindere și modernizare a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Romanescu”
În atenţia absolvenţilor promoția 2022 – termen limită de înscriere în evidențele AJOFM Botoșani
20 de străzi din Dorohoi vor fi asfaltate. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor
Drumurile care leagă Dorohoiul de Racovăț, Botoșani și Suceava, în atenția autorităților, în contextul redeschiderii vămii de la Racovăț
DOROHOI – Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, organizată de primărie împreună cu operatorul de salubritate din municipiu. Cetățenii stimulați cu premii!
Constructori botoșăneni pentru heliportul medical
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Parțial Noros
25.22 °C
Minim: 19.29 °C
Maxim: 25.79 °C
Cele mai citite
Troiță construită la Ibănești de către un fost polițist dorohoian - VIDEO&FOTO
4506
Spitalul Municipal Dorohoi – Mesaj de condoleanțe
4342
Doliu în sănătatea dorohoiană. Un medic a murit după 47 de ani de activitate
4034
Pompieri dorohoieni avansați în grad, la termen - FOTOGALERIE
2634
DAS DOROHOI - ANUNȚ PRIVIND ACORDAREA DE SPRIJIN PENTRU NOU-NĂSCUȚI PE BAZĂ DE TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC
2356
Bărbat reținut după ce a înjurat și lovit, inclusiv cu biciul, clienții unui magazin
1150
Dorohoian plecat de acasă de peste 30 de ani, nu a mai dat vreun semn de viață. Acum familia a apelat la poliție să-l găsească
1035
DOROHOI - REVEDEREA PROMOȚIEI 2012 A SEMINARULUI TEOLOGIC ORTODOX ,,SF. IOAN IACOBˮ
424
Tineri tâlhari, din Vorniceni și Ungureni, reținuți de către polițiști!
350
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
320
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS DOROHOI - ANUNȚ PRIVIND ACORDAREA DE SPRIJIN PENTRU NOU-NĂSCUȚI PE BAZĂ DE TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC
Doliu în sănătatea dorohoiană. Un medic a murit după 47 de ani de activitate
Caut să închiriez garaj în Dorohoi!
Spitalul Municipal Dorohoi – Mesaj de condoleanțe
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord