Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
„Cu dragoste pentru mame” la Parohia „Sfântul Ilie” din Dorohoi - FOTOGALERIE
Realitatea DorohoianăData 22.06.2022 - 07:40:53
Educatie
Duminică, 19 iunie, a avut loc, în premieră, o întâlnire în cadrul proiectului „Cu dragoste pentru mame” organizat în colaborare cu parohia „Sfântul Ilie” din Dorohoi.
DISTRIBUIE           

Departamentul Pro Vita Iași din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor desfășoară o serie de întâlniri în cadrul proiectului „Cu dragoste pentru mame”, dedicat mamelor înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

Zece mame s-au bucurat de Sfânta Liturghie, de prânz însoțit de socializare și de vizita la Mănăstirea Gorovei.

Experiența trăită ne-a ajutat pe noi mamele să descoperim frumusețea clipelor trăite în sânul familiei Pro Vita, să cunoaștem femei puternice cu o poveste de viață fascinantă, ce te marchează și îți trezesc recunoștință. Am simțit căldura arzătoare a dragostei materne ce zace în inima acestor femei, ale căror ochi sunt plini de lacrimi de bucurie și împlinire, izvorâte din conștientizarea faptului că sunt respectate și apreciate pentru efortul de a păstra tradițiile, dar și pentru că mențin vie flacără cadrului familial”, a transmis una dintre mamele gazdă, Anca Maria Podoreanu.

În cadrul proiectului, zece mame care provin din județele Iași, Botoșani și Neamț se bucură de o zi dedicată doar lor, fiind invitate de alte zece mame gazdă. Lor le este dedicată o zi de duminică, ca semn de apreciere pentru efortul depus în educarea copiilor și pentru contribuția pe care o aduc în societate.

Sunt întâlniri, rânduite de Dumnezeu, care au menirea de a te întoarce într-un univers al realității vieții, în care lucrurile simple, simțămintele autentice și dragostea pentru copii sunt la ele acasă. Așa a devenit o întâlnire aparent obișnuită într-o adevărată experiență de viață care ne-a demonstrat, mai ales nouă gazdelor, că binecuvântarea de a fi mamă și soție se poate împlini și astăzi  în viața de familie în firescul credinței și al jertfelniciei pentru cei dragi. Astfel, evenimentul organizat de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor în colaborare cu parohia noastră reprezintă un dar, pe care l-am trăit cu toată ființa noastră împreună cu doamnele participante, dar și o deschidere către alte activități cu tematică pro viață, care să ne aducă mai aproape de cei care duc, cu adevărat, binecuvântarea familiei creștine”, a declarat pr. Ionuț Apetrei.

Dimineața începe cu participarea la Sfânta Liturghie, iar după rugăciune le sunt oferite diplome de apreciere, flori și unele daruri. Urmează un prânz, prilej de comunicare și încurajare între cele zece invitate și mamele gazde.

Cu dragoste, pentru mame» este o lecție de viață  pentru toți cei implicați în această activitate. În noianul de probleme de familie, ele găsesc cu greu timp pentru ele. Această zi le-a oferit o oportunitate de a simți că nu sunt singure, că sunt și alte mame care se confruntă cu situații asemănătoare de viață”, a spus Nicoleta Gavrilescu.

Până acum au mai avut loc întâlniri ale mamelor la Parohia Sfântul Haralambie din Iași, în 22 mai și la Parohia Sfântul Vasile din Iași, în 5 iunie. Pe 3 iulie se va desfășura evenimentul la Biroul Pro Vita al Protopopiatului Piatra Neamț.

Sursa: doxologia.ro

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
A IX-a ediție a Seminarului Eminescu la Ipotești
Expoziția de pictură „Cromatici transilvane”
Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu
Vezi ce filme vor rula la Cinema „MELODIA” Dorohoi, în săptămâna 21-25 septembrie 
Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Festivitatea de deschidere a anului școlar 2022-2023 - FOTOGALERIE
Cinema Melodia va funcționa o săptămână dintr-o lună. Filmele care vor rula, votate de către publicul dorohoian
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat grădinițele din Suharău și Ibănești
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
11.15 °C
Minim: 10.63 °C
Maxim: 20.47 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1588
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
433
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
416
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
410
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
405
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
331
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
272
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
268
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
253
Tânără cercetată pentru că nu a predat autorităților 10.000 de lei, găsiți în zona pieței
240
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord