Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
„Seri melancolice eminesciene”, într-o formulă nouă
Realitatea DorohoianăData 19.07.2022 - 06:06:45
Educatie
În luna august, Memorialul Ipotești va găzdui Serile melancolice eminesciene,un eveniment cultural muzical deosebit, într-o formulă nouă. Între 11-14 august porțile Memorialului se vor deschide nu doar pentru iubitorii de folk, ci și pentru pasionații de blues și jazz.
DISTRIBUIE           

Prezentatori și realizatori de muzică ai Radio-Televiziunii Române îi vor purta pe spectatori în timp, prin proiecțiile cu și despre interpreții de muzică folk, blues și jazz.

La realizarea acestui proiect și-au dat concursul mai multe instituții de cultură din Botoșani: Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și Școala Populară de Arte George Enescu Botoșani, cu sprijinul și implicarea directă a Consiliului Județean Botoșani.

Organizatorii își doresc să ofere, prin spectacolul în aer liber, într-un loc încărcat de mirosul florilor, de natură și poezie, patru seri memorabile de muzică.

Evenimentul va debuta cu concursul de folk, la care s-au înscris 22 de concurenți la secțiunea individual și 12 la secțiunea grup folk, geografia concursului cuprinzând județele Bârlad, București, Bacău, Piatra Neamț, Darabani, Dorohoi, Suceava, Tecuci, Iași, Bistrița. Juriul festivalului va nominaliza premianții în baza interpretării pe scena de la Ipotești a pieselor pregătite pentru concurs, precum și câștigătorul marelui trofeu Mihai Eminescude la această ediție. Le dorim succes și inspirație tuturor concurenților!

În serile dedicate folkului, vor urca pe scena festivalului SERI MELANCOLICE EMINESCIENE, pe 11 august – EMERIC IMRE (Cluj Napoca) și MIRCEA BANICIU ( București), iar pe 12 august – DANIEL IANCU (Constanța) și FĂRĂ ZAHĂR(Dorohoi). În zilele de 13 și 14 august, spectatorii vor avea parte de seri dedicate blues-ului și jazz-ului: pe 13 august vor evolua SORIN ZLAT (București), MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT și pritenii (București), iar pe 14 august, în cadul workshop-ului ținut de Florian Lungu (Moșu), a invitat – Formația DIXI TRAM (Iași),și în recital – TRENUL DE NOAPTE cu PETRESCU MARCIAN la harmonică (București) și BALKANAMERA JAZZ Q. cu LIVIU MĂRCULESCU la trombon și bucium (Iași).

În deschiderea Serilor melancolice eminesciene vor cânta botoșănenii Andrei Pițu, elev la Liceul de Artă„Ștefan Luchian” Botoșani și Karina Teodoreanu, studentă la Universitatea Națională de Muzică din București (secținea compoziție jazz, clasa prof. Mircea Tiberian).

Întregul eveniment va fi moderat de Doru Ionescu și Florian Lungu (Moșu).Doru Ionescu, alături de Mike Godoroja și Florian Lungu (Moșu), va prezenta și proiecțiile din cadrul workshop-ului.

În această perioadă, la Memorial, vor avea loc și alte diverse activități dedicate publicului.

După încheierea spectacolelor, se va asigura transport pe ruta Ipotești-Botoșani.


 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, pentru prevenirea victimizării acestora
Premiul Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene, ediția 2023
Activitatea culturală „Dor de Eminescu”
Zilele Eminescu, ediția ianuarie 2015, la Memorialul Ipotești
CINEMA MELODIA - FILMELE DIN PERIOADA 6 - 8 IANUARIE 2023!
CINEMA MELODIA - FILMELE SĂPTĂMÂNII 23 - 29 decembrie 2022
Poveste magică de iarnă! Crăciunei de Dorohoi! - FOTOGALERIE
DOROHOI - HO-HO-ura pentru un moment de neprețuit cu Moș Crăciun în noul său atelier de la Cinema „Melodia” - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-1.24 °C
Minim: -2.53 °C
Maxim: 1.99 °C
Cele mai citite
UMANITAR - Viața unui tânăr student de 20 ani atârnă de un fir de ață. Ștefan are nevoie de sprijinul nostru
443
UMANITAR - Un simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul Ecaterina, ii poate oferi Ecaterinei o nouă șansă la o viață normală!
430
Programe de formare profesională organizate de AJOFM Botoșani
412
Jandarmii botoșăneni evaluați de superiori. Conform bilanțului, ei au parcurs anul trecut aproximativ 170.000 de kilometri, de peste patru ori lungimea Ecuatorului
316
Vin, alcool și produse alimentare, în valoare de peste 25.000 lei, depistate în trafic și ulterior confiscate de către poliţiştii de frontieră - FOTO&VIDEO
301
Traficant de anabolizante, dat de gol de comportament - FOTO
298
Premiul Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene, ediția 2023
279
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
231
Braconier prins la pescuit, cu plase monofilament, pe acumularea Bucecea - FOTO
224
Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, pentru prevenirea victimizării acestora
214
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Administrația Pieței Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru închirieri spații/terenuri (domeniul privat)
Mesaj de condoleanțe din partea cadrelor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi
Primăria Dorohoi – Anunț consultare publică
Primăria Dorohoi - Anunţ dezbatere publică!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord