Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
A VIII-a ediţie a Festivalului concurs Do-Re-Mi şi-a desemnat câştigătorii
Data 09.06.2011 - 11:21:55
Grădiniţa nr. 9 Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost gazda celei de-a VIII-a ediţii a Concursului de interpretare artistică Do-Re-Mi. La concursul desfăşurat în perioada 6-8 iunie, au participat aproximativ 300 de copii de la majoritatea grădiniţelor din Dorohoi, dar şi de la grădiniţe din municipiile Botoşani, Suceava şi Iaşi, această ediţie devenind astfel prima cu caracter interjudeţean.
DISTRIBUIE           

Primele două zile au fost rezervate concursului propriu-zis, când pe scena sălii de spectacole din cadrul Grădiniţei nr. 9, au evoluat formaţiile reprezentative ale unităţilor înscrise în concurs. Micuţii au prezentat programe de muzică uşoară şi populară, dansuri moderne, tematice, populare şi de societate, gimnastică ritmică dar şi teatru muzical.

Juriul a fost format din, inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Aurelia Ciura, care a fost preşedinte, directorul Palatului Copiilor şi Elevilor Botoşani, Marcel Dupu, Irina Miron, directorul Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi, Paul Ciprian Mihai, instructorul Grupului „Vocesâ€?, Constantin Dicu, instructor de dans în cadrul Clubului Copiilor ÅŸi Elevilor Dorohoi, ValuÅ£a Murariu, directorul Casei Municipale de Cultură Dorohoi, Mariela Dupu, directorul GrădiniÅ£ei nr. 6 Dorohoi ÅŸi profesorul Monica Ifrim. Ei au decis câştigătorii, astfel că miercuri a avut loc Gala laureaÅ£ilor.

Trofeul a fost câştigat de Amina Damian, de la Grupa pregătitoare „Florilor� a Grădiniţei nr. 9 Dorohoi, componentă a Grupului „Voces� din cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor Dorohoi.

La categoria Grup vocal de muzică uşoară, primul loc a revenit Grădiniţei nr. 9 din Dorohoi în timp ce la Solişti de muzică pentru copii, la categoria de vârstă 5 ani, locul întâi a fost ocupat la egalitate de Elisa Lupu, Grădiniţa nr. 6 Dorohoi şi Denisa Buculei, de la Grădiniţa „Aşchiuţă� din Suceava în timp ce la categoria de vârstă 6 ani, primul loc i-a revenit Dariei Boariu de la Grădiniţa nr. 6 Dorohoi.

La categoria Solişti de muzică uşoară, pentru vârsta de 5-6 ani, locul întâi a fost luat de Evelina Ciubotaru de la Grădiniţa nr. 21 Botoşani iar pentru vârsta de 7 ani, Roberta Rizac de la Grădiniţa nr. 18 Botoşani.

Grădiniţa nr. 6 din Dorohoi a ocupat primul loc la categoria Grup vocal muzică populară iar Grădiniţa nr. 8 din Dorohoi la categoria Duet muzică pentru copii.

Locul întâi la categoria Dans modern a revenit grupului „Funny dolls� de la grădiniţa nr.3 Dorohoi în timp ce la categoriua Dans tematic, primul loc a fost ocupat la egalitate de formaţia „Ploaia� de la Grădiniţa nr. 9 Dorohoi şi formaţia Seminarului teologic „Sfântul Ioan Iacob� din Dorohoi.

La categoria Solist instrumentist, locul întâi a fost ocupat de Leonardo Asofroniei de la Grădiniţa nr. 9, unitate care şi-a mai adjudecat şi primul loc la categoria Teatru muzical.

Primul loc la categoria Grup etno a revenit Grădiniţei nr. 8 din Dorohoi în timp ce primele locuri la categoria Solişti de muzică populară au revenit, la categoria de vârstă 5 ani, Anei Maria Ciornei de la Grădiniţa „Aşchiuţă� din Suceava şi Dariei Ignat, Grădiniţa nr. 21 Botoşani iar la categoria de vârstă 6 ani, Dariei Bîrsan de la Grădiniţa nr. 25 Botoşani.

Amina Damian şi Anamaria Cărăuşu de la grădiniţa gazdă, au obţinut primul loc la categoria Duet muzică populară iar la categoria Gimnastică ritmică, primul loc a fost ocupat de Grădiniţa nr. 6 Dorohoi.

Rareş Ionescu de la Grădiniţa nr. 7 Dorohoi a câştigat primul loc la categoria Solişti etno-5 ani în timp ce Sabina Dumbravă de la Şcoala nr. 7 „A.I. Cuza� din Dorohoi, la categoria de vârstă 6 ani.

Tot Grădiniţa nr. 9 şi-a adjudecat primul loc la categoriile Dans de societate şi Dans popular în timp ce categoria Dans ţigănesc a revenit Grădiniţei nr. 3 Dorohoi.

Grădiniţa nr. 9 a mai câştigat categoria Grup vocal instrumental iar Grădiniţa nr. 8 din Dorohoi, categoriile Grup vocal muzică pentru copii şi Solişti de muzică folk, prin Lavinia Donisan.

Invitaţi în program au fost membrii formaţiei de muzică populară „Mugurelul� care au şi asigurat partea instrumentală pentru grupurile vocale de muzică populară şi dansuri populare de la Grădiniţa nr. 9.

„Consider că a fost un succes. Copiii au fost mult mai bine pregătiţi faţă de ediţiile precedente, se observă că interesul copiilor, părinţilor şi cadrelor didactice a fost maxim. Doresc să mulţumesc Asociaţiei PARENTIS şi Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar din Botoşani, care ne-au sponsorizat acţiunea� a declarat Doiniţa Dupu, directorul Grădiniţei nr. 9 Dorohoi, care a ţinut să precizeze că Festivalul concurs „Do-Re-Mi� este prins în Caledarul naţional de activităţi culturale a Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana Realitatea Dorohoiana

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - „Ancorați în trecut, trăim prezentul în perspectiva unui viitor mai bun”. Simpozion județean organizat la Seminarul Teologic din Dorohoi, ediția a II-a - FOTOGALERIE
DOROHOI - Absolvenți de succes CNGG: Andrei Rașcu – ambiție, pasiune, reușită - FOTOGALERIE
Expoziția de arte vizuale „De dragoste...”
„Rost și rânduială în satul românesc”, carte lansată la Biblioteca Municipală Dorohoi, în prezența unui public elevat - FOTOGALERIE
Poeți consacrați alături de elevii Colegiului Național ”Grigore Ghica”, de Ziua Națională a Lecturii - FOTO
Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Nicolae Tzone – Lucian Vasilescu
Lansare de carte la Biblioteca Municipală din Dorohoi
Dependența de jocurile de noroc dezbătută de preoții Protopopiatului Dorohoi în cadrul ședinței lunare - FOTO
Sondaj
Cele mai citite
„Rost și rânduială în satul românesc”, carte lansată la Biblioteca Municipală Dorohoi, în prezența unui public elevat - FOTOGALERIE
634
Bărbați reținuți pentru tentativă de omor
426
APEL UMANITAR - Ajută-l pe Luca, un băiețel curajos de numai 7 anișori, să câștige a doua bătălie împotriva cancerului - FOTO
388
Incendiu puternic la Liveni, provocat de mâncarea uitată pe aragazul lăsat aprins. Trei butelii au explodat până la sosirea pompierilor
358
Casă în pericol din cauza coșului de fum necurățat de funingine!
358
Incendiu la Dumeni. Anexă în flăcări din cauza unei candele lăsată aprinsă
351
Tânără din Republica Moldova, căutată de autoritățile din Germania pentru furt, depistată și reținută la graniță
343
DOROHOI - Absolvenți de succes CNGG: Andrei Rașcu – ambiție, pasiune, reușită - FOTOGALERIE
341
Acțiune a polițiștilor din Dorohoi
319
Droguri descoperite de către jandarmi, ascunse în pachete de țigări, în mașina unui tânăr din Botoșani
316
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS DOROHOI - Precizări privind perioada de minim două luni rezervate celuilalt părinte pentru indemnizația de creștere a copilului
Mesaj de condoleanțe din partea primarului Dorin Alexandrescu și a angajaților primăriei Dorohoi, la decesul unuia dintre colegi
VÂND CASĂ ÎN DARABANI
De Valentine's Day împarte dragostea la Pensiunea Splendid!
DAS Dorohoi - Acordarea venitului minim de incluziune
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord