Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
ALEGERI PARLAMENTARE 2016 - PSD a prezentat proiectul de Buget pentru 2017
Data 08.12.2016 - 21:19:04
    PSD reia modelul din guvernarea Ponta PSD este singurul partid care a prezentat un proiect de buget pentru anul următor, care cuprinde toate măsurile și soluțiile prezentate alegătorilor în timpul campaniei electorale.
DISTRIBUIE           


PSD reia modelul din guvernarea Ponta

PSD este singurul partid care a prezentat un proiect de buget pentru anul următor, care cuprinde toate măsurile și soluțiile prezentate alegătorilor în timpul campaniei electorale.

Președintele PSD, Liviu Dragnea a spus că proiectul de Buget a fost construit pe același model care și-a arătat deja viabilitatea în perioada 2012-2015, când au fost majorate salariile și pensiile, au fost reduse taxele, iar România a avut cea mai mare creștere economică din Europa.

În acest fel, PSD a dorit să mai dea o garanție românilor că tot ceea ce a fost prezentat în ultimele două luni urmează să fie realizat în anul următor.

Astfel, în Bugetul pe 2017, PSD mizează pe o creștere economică de 5,5%, ceea ce va însemna o creștere a Produsului Intern Brut până la 815,2 miliarde lei. Astfel veniturile totale la buget estimate de PSD vor fi de 253,7 miliarde lei, în timp ce cheltuielile prevăzute vor fi în cuantum de 275,6 miliarde, ceea ce înseamnă că deficitul bugetar va fi de 2,7%, sub pragul de 3% care indică eficiența economică.

Cele mai mari creșteri: salarii, pensii, sănătate și educație

PSD și-a propus ca cele mai mari sume să meargă la creșterile de salarii unde s-au prevăzut 8,8 miliarde lei pentru creșterea salariului minim la 1.450 lei și a salariului mediu pe economie la peste 3.100 lei. În aceste creșteri sunt incluse majorările de 15% de la 1 ianuarie pentru cei care lucrează în sănătate și educație, dar și o altă creștere, de la 1 iulie 2017, de 20% pentru toate categoriile de bugetari.

Pentru pensionari, PSD a prevăzut o creștere a Bugetului de pensii cu 4,4 miliarde lei, în care sunt incluse creșterea punctului de pensie de la 871 lei la 1.000 lei și a pensiei minime garantate de la 400 la 520 lei - măsuri care vor fi luate în primele 30 de zile de la instalarea guvernului.

La Sănătate, PSD intenționează să suplimenteze bugetul cu peste 5,4 miliarde lei, pentru creșteri de salarii, dotări spitale și asigurarea a câte o ambulanță în fiecare localitate.

La Educație, creșterea va fi de peste 5,3 miliarde lei, care include, pe lângă creșterile de salarii și investiții în construcția de creșe și grădinițe, reabilitarea școlilor care nu îndeplinesc condițiile de autorizare, precum și creșterea burselor studențești.

Sume mari sunt vizate și pentru Apărare, unde PSD alocă peste 2% din PIB, conform angajamentului față de NATO, în timp ce pentru Agricultură sunt alocate 3,3 miliarde lei, în special pentru investiții în irigații, sistem antigrindină dar și pentru creșterea subvențiilor. Transporturile primesc o sumă suplimentară de 4,8 miliarde lei, pentru construcția de autostrăzi, drumuri expres și căi ferate rapide. 

Tăieri de peste 2 miliarde de la Parlament, Guvern, Finanțe

Bugetul PSD prevede și tăieri consistente din bugetele Parlamentului, Secretariatului General al Guvernului și de la Ministerul Finanțelor. De asemenea, vor fi reduceri la Ministerul Comunicațiilor și la Ministerul Energi

 Comunicat de presă la comanda PSD Botoșani. Cod unic mandatar financiar: 11160007

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Maraton de vaccinare în weekend la Uvertura Mall
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
Comune fără apă și presiune scăzută în unele zone din municipiul Botoşani, în urma unei avarii
AJOFM Botoșani recomandă agenților economici folosirea poștei electronice pentru transmiterea documentelor
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
DOROHOI - HOTĂRÂRE privind aprobarea unor măsuri specifice în vederea prevenirii și controlului infecțiilor generate de virusul SARS-COV-2 la nivel local, având în vedere depășirea ratei de icidență 3/1000 de locuitori
Peste 10.000 de cărți funciare eliberate gratuit în județul Botoșani
Camion scăpat de sub control, a intrat în curtea unor botoșăneni
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
10.19 °C
Minim: 5.5 °C
Maxim: 13.61 °C
Cele mai citite
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
2083
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
1630
Mesaj de condoleanțe la trecerea în neființă a doamnei învățătoare Doina Zahariuc
942
ALERTĂ DOROHOI! - COMUNICAT – Rata de infectare cu virusul SARS-COV 2 a depășit trei cazuri la mia de locuitori. Vezi interdicțiile impuse!
850
Amenzi de peste 10000 de lei aplicate de către jandarmi în acest week-end
689
Dorohoi – Comunicat SVSU privind rata de infectare în municipiu
594
Comunicat SVSU Dorohoi: Rata de incidență la nivelul municipiului
592
DOROHOI – Locuitorii de pe mai multe străzi, fară apă la robinete, din cauza unei avarii
574
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
473
Spitalul Municipal Dorohoi angajează electrician
467
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - ANUNȚ DE LICITAȚIE VÂNZARE, doar domeniu privat
ANUNŢ - În atenţia cetățenilor Municipiului Dorohoi, solicitanţi de ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie!
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI spații/terenuri (domeniul PRIVAT)
DOROHOI – 5 TO GO, o nouă cafenea în municipiu. „Smile, there’s coffee!”, este sloganul care convinge! - FOTOGALERIE
VÂND CASĂ ÎN DOROHOI
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord