Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Magia Sărbătorilor de Iarnă aduce spiritul Crăciunului la Dorohoi
Realitatea DorohoianăData 25.11.2022 - 16:28:33
Local
Din 30 noiembrie 2022, fii alături de noi și bucură-te de farmecul acestei sărbători luând parte la toate evenimentele ce se desfășoară în această lună magică, în orașul tău.
DISTRIBUIE           

În vederea îmbogățirii constante a vieții culturale locale, municipalitatea a sprijinit și va sprijini desfășurarea manifestărilor culturale propuse și prezentate de organizațiile interesate de păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale.

Prin urmare Asociația ,,Ținutul de Sus’’ în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică vă invită în ziua de Sfântul Andrei, 30 noiembrie 2022, ora 16:00, la Sala Teatrului să participați la Festivalul de Colinde ,,O, ce veste minunată!’’, ediția I.

Ca și anii trecuți, Primăria Municipiului Dorohoi a pregătit un program special dedicat Zilei Naționale a României. Festivitatea dedicată acestei zilei va începe la ora 10:00 cu intonarea Imnului Național al României și se va desfășura la Primăria Municipiului Dorohoi.

Clubul Copiilor din Dorohoi - coordonator, prof. Paul Ciprian - Mihai în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu’’ - coordonator, prof. Enea Leonid, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Dorohoi prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică vă invită la Festivalul Concurs Interjudețean de cântece de iarnă, cântece de stea, colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ,,Primește-ne gazdă-n casă!’’, ediția a IV-a. Evenimentul se va petrece în incinta Sălii Teatrului din municipiul Dorohoi în zilele de sâmbătă și duminică, 10/11 decembrie 2022. În atmosferă vor răsuna cântece de stea, cântece de iarnă și colinde.

Duminică, 11 decembrie 2022, Sala Cinematografului ,,Melodia’’ va răsuna de colinde în cadrul unui concert organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei împreună cu Protopopiatul Dorohoi. Concertul va începe la ora 16:00 iar intrarea este liberă.

Împărțirea darurilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, elevilor și preșcolarilor cuprinși în învățământul de stat din municipiul Dorohoi, a devenit o obișnuință care stârnește emoție și pregătire a unor activități extrașcolare în așteptarea lui Moș Crăciun de către cei mici.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică l-a invitat pe Moș Crăciun, la sediul primăriei, să distreze și să aducă cadourile mult așteptate pentru toți copilașii cuminți. Crăciuneii de Dorohoi de la grădinițele din municipiu sunt așteptați marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 08:00. Nu ezitați să faceți parte din această poveste. La eveniment de asemenea vor participa și ajutoarele Moșului care vor încinge spiritul Crăciunului.

Vineri, 16 decembrie 2022, Clubul Copiilor din Dorohoi prin coordonator, prof. Irina - Maria Miron a pregătit un eveniment cu adevărat magic ,,Spectacol de urături și teatru’’. Magia va avea loc la Sala Teatrului din Dorohoi începând cu ora 17:00.

Seria evenimentelor de Crăciun nu se oprește aici. Clubul Copiilor vă așteaptă și în zilele de 19- 20 decembrie 2022 la Sala Teatrului pentru a sărbători cea de-a XXIII-a ediție a concertului tradițional de sărbători ,,Carnavalul Zăpezii’’, coordonator prof. Marcel Dupu.

Dintotdeauna sărbătorile au reprezentat un moment foarte special în viața fiecăruia dintre noi. Din vremuri îndepărtate, datinile și obiceiurile noastre de Anul Nou au fost un prilej de bucurie, de rememorare a atmosferei orașului la cumpăna dintre ani.

Festivalul Datini și Obiceiuri de Iarnă din Dorohoi va avea loc și în acest an pe data de 31 decembrie 2022 având ca loc de desfășurare piațeta Primăriei. Participanții la festival provin din municipiul Dorohoi și din zonele limitrofe acestuia însumând un număr de aproximativ 500 persoane. Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii. Este un eveniment ce nu poate fi ratat!

Coordonatorii grupurilor interesate de participarea la festival, sunt rugați să se înscrie până pe data de 16 decembrie 2022, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din str. 1 Decembrie. 

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Bărbat din Săveni dat dispărut de către familie. Polițiștii cer sprijinul populației
Intervenție periculoasă a pompierilor botoșăneni
Peste 100 de incendii în județ, anul trecut, cauzate de instalațiile electrice defecte!
Elicopterul SMURD a fost chemat la Dorohoi pentru a prelua o femeie în stare gravă
Intervențiile pompierilor în ultimele ore
Pompier dorohoian decedat astăzi dimineață, la doar 45 de ani. Mesajul colegilor la vestea tragică
Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Botoșani, în luna decembrie 2022, a fost de 3,14%
Peste 500 de locuri de muncă disponibile astăzi în județ. Vezi LISTA comunicată de AJOFM
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-5.17 °C
Minim: -5.6 °C
Maxim: -2.17 °C
Cele mai citite
Spitalul Municipal Dorohoi ANGAJEAZĂ asistenți medicali. Vezi condițiile de concurs!
2913
Pompier dorohoian decedat astăzi dimineață, la doar 45 de ani. Mesajul colegilor la vestea tragică
2614
Femeie gasită moartă într-un pârâu. Ea fusese dată dispărută în urmă cu câteva zile
1694
ANGAJĂRI la Spitalul Municipal Dorohoi: Este nevoie de o infirmieră și doi asistenți medicali. Vezi condițiile de concurs
969
Dorohoian prins la volan, pe Bulevardul Victoriei, cu alcoolemie record
800
DOROHOI - Vând sau închiriez spațiu comercial în centrul municipiului
673
Accident rutier la Dorohoi. Unul dintre șoferi era sub influența alcoolului și a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge
562
Bărbat din Hilișeu Horia, condamnat pentru ucidere din culpă, identificat și escortat la penitenciar de către polițiști
511
Alte angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Trei asistenți medicali și o îngrijitoare, sunt noile posturi scoase la concurs
483
Bărbat din Neamț reținut de polițiștii dorohoieni. A înșelat o tânără prin metoda „șmen”
413
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
DAS Dorohoi ANGAJEAZĂ consilier/psihopedagog special. Vezi condițiile de participare la concurs
Spitalul Municipal Dorohoi ANGAJEAZĂ o îngrijitoare și trei asistenți medicali generaliști. Vezi condițiile de participare la concurs
Alte angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Trei asistenți medicali și o îngrijitoare, sunt noile posturi scoase la concurs
Noi angajări la Spitalul Municipal Dorohoi. Sunt căutați doi asistenți medicali generaliști și un asistent medical balneofiziokinetoterapeut. Vezi condițiile de concurs!
DAS Dorohoi angajează consilier/psihopedagog special
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord