Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Nimeni nu e singur de Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson
Realitatea DorohoianăData 11.04.2022 - 11:33:59
Politic
Pe 11 aprilie marcăm Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson. Este o oportunitate în plus pentru a informa și a sensibiliza societatea în legătură cu rolul extrem de important pe care îl joacă în viața persoanelor care suferă de această maladie.
DISTRIBUIE           

Această boală neurodegenerativă se instalează discret și transformă, în timp, viața pacientului. Simptomele se agravează iar pacienţii în stadii avansate devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea semenilor.

Pentru că sunt prezenți în viețile botoșănenilor diagnosticați cu această boală și le oferă suportul și prietenia de care au nevoie, social-democrații au marcat această zi împreună cu o parte dintre membrii ASOCIAȚIEI BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR”.

A fost o întâlnire de suflet și cu multe lalele roșii - simbolul speranței și al bolii Parkinson - la care au participat președintele PSD Doina Federovici, deputații Alexandra Huțu și Dan Șlincu, senatorul Lucian Trufin precum și Organizația Femeilor Social-Democrate. Au vorbit despre impactul bolii Parkinson asupra individului, familiei şi societăţii, despre probleme, provocări, terapii, proiecte și programe care să susțină fizic și moral botoșănenii cu Parkinson.

"Știm că fiecare dintre noi poate face mai mult pentru semenii noștri. O mai bună informare va reduce stigma asociată bolii, va creşte înţelegerea şi sprijinul comunităţii şi va conduce la creşterea calităţii vieţii pentru cei afectaţi. Sunt importante informarea, depistarea și intervenția precoce, dar la fel de importantă este empatia. Promovarea, în rândul comunității, a acestei boli, trebuie să fie una dintre preocupările noastre permanente. Astfel oamenii de lângă noi vor fi sensibilizați și vor înțelege că e important să cunoască simptomele ca să nu ignore, să nu discriminenze, să nu marginalizeze și să nu hărțuiască persoanele care suferă de Parkinson. Să le înțeleagă și să le sprijine." a declarat Mioara Paula Jurgiu, președinta femeilor social democrate botoșănene.

Conform datelor oficiale, numărul pacienţilor cu această boală creşte în fiecare an, fiind a doua afecţiune degenerativă ca frecvenţă, cu peste 72 de mii de pacienţi diagnosticaţi la nivel naţional. În județul Botoșani 268 de persoane suferă de această afecțiune.

ASOCIAȚIA BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR” a fost înființată în urmă cu 5 ani de Emilia-Paula Zagavei, cu sprijinul senatorului Lucian Trufin.

Asociația a declarat luna aprilie – luna conștientizării bolii Parkinson, perioadă în care derulează campania “O LALEA = UN MULȚUMESC.”

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DAN ȘLINCU: „Începerea accelerată a lucrărilor la autostrada A7 va duce la creșterea puterii economice a regiunii Moldovei”
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
Alexandra Huțu: Sfârșitul de an a adus vești bune pentru 20 de localități din județul Botoșani
Peste 600 de colindători au adus la sediul PSD Botoșani tot sufletul satului românesc, păstrător de tradiții și de tezaure - FOTOGALERIE
Dan Șlincu, deputat PSD: „Trebuie să dăm un mesaj ferm de combatere a traficului și consumului de etnobotanice”
Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”
Lucian Trufin: „Guvernul susține producția de usturoi și afacerile cultivatorilor”
Botoșănenii au fost reprezentați la acțiunea de mobilizare pentru aderarea României la spațiul Schengen din fața sediului Consiliului UE din Bruxelles de consilierul local PSD Dana Lăzăruc
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
-1.03 °C
Minim: -2.53 °C
Maxim: 1.99 °C
Cele mai citite
UMANITAR - Viața unui tânăr student de 20 ani atârnă de un fir de ață. Ștefan are nevoie de sprijinul nostru
440
UMANITAR - Un simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul Ecaterina, ii poate oferi Ecaterinei o nouă șansă la o viață normală!
428
Programe de formare profesională organizate de AJOFM Botoșani
412
Jandarmii botoșăneni evaluați de superiori. Conform bilanțului, ei au parcurs anul trecut aproximativ 170.000 de kilometri, de peste patru ori lungimea Ecuatorului
316
Vin, alcool și produse alimentare, în valoare de peste 25.000 lei, depistate în trafic și ulterior confiscate de către poliţiştii de frontieră - FOTO&VIDEO
298
Traficant de anabolizante, dat de gol de comportament - FOTO
298
Premiul Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene, ediția 2023
279
Buget fără precedent alocat agriculturii și industriei agroalimentare. „Avem treabă!”
231
Braconier prins la pescuit, cu plase monofilament, pe acumularea Bucecea - FOTO
224
Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, pentru prevenirea victimizării acestora
214
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Administrația Pieței Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru închirieri spații/terenuri (domeniul privat)
Mesaj de condoleanțe din partea cadrelor medicale ale Spitalului Municipal Dorohoi
Primăria Dorohoi – Anunț consultare publică
Primăria Dorohoi - Anunţ dezbatere publică!
DAS Dorohoi - ANUNŢ privind acordarea suplimentului de energie
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord