Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Nimeni nu e singur de Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson
Realitatea DorohoianăData 11.04.2022 - 11:33:59
Politic
Pe 11 aprilie marcăm Ziua Mondială de luptă împotriva bolii Parkinson. Este o oportunitate în plus pentru a informa și a sensibiliza societatea în legătură cu rolul extrem de important pe care îl joacă în viața persoanelor care suferă de această maladie.
DISTRIBUIE           

Această boală neurodegenerativă se instalează discret și transformă, în timp, viața pacientului. Simptomele se agravează iar pacienţii în stadii avansate devin din ce în ce mai mult dependenţi de ajutorul şi susţinerea semenilor.

Pentru că sunt prezenți în viețile botoșănenilor diagnosticați cu această boală și le oferă suportul și prietenia de care au nevoie, social-democrații au marcat această zi împreună cu o parte dintre membrii ASOCIAȚIEI BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR”.

A fost o întâlnire de suflet și cu multe lalele roșii - simbolul speranței și al bolii Parkinson - la care au participat președintele PSD Doina Federovici, deputații Alexandra Huțu și Dan Șlincu, senatorul Lucian Trufin precum și Organizația Femeilor Social-Democrate. Au vorbit despre impactul bolii Parkinson asupra individului, familiei şi societăţii, despre probleme, provocări, terapii, proiecte și programe care să susțină fizic și moral botoșănenii cu Parkinson.

"Știm că fiecare dintre noi poate face mai mult pentru semenii noștri. O mai bună informare va reduce stigma asociată bolii, va creşte înţelegerea şi sprijinul comunităţii şi va conduce la creşterea calităţii vieţii pentru cei afectaţi. Sunt importante informarea, depistarea și intervenția precoce, dar la fel de importantă este empatia. Promovarea, în rândul comunității, a acestei boli, trebuie să fie una dintre preocupările noastre permanente. Astfel oamenii de lângă noi vor fi sensibilizați și vor înțelege că e important să cunoască simptomele ca să nu ignore, să nu discriminenze, să nu marginalizeze și să nu hărțuiască persoanele care suferă de Parkinson. Să le înțeleagă și să le sprijine." a declarat Mioara Paula Jurgiu, președinta femeilor social democrate botoșănene.

Conform datelor oficiale, numărul pacienţilor cu această boală creşte în fiecare an, fiind a doua afecţiune degenerativă ca frecvenţă, cu peste 72 de mii de pacienţi diagnosticaţi la nivel naţional. În județul Botoșani 268 de persoane suferă de această afecțiune.

ASOCIAȚIA BOLNAVILOR DE PARKINSON ȘI A ALTOR AFECȚIUNI NEUROLOGICE DEGENERATIVE „SUFLETUL LALELELOR” a fost înființată în urmă cu 5 ani de Emilia-Paula Zagavei, cu sprijinul senatorului Lucian Trufin.

Asociația a declarat luna aprilie – luna conștientizării bolii Parkinson, perioadă în care derulează campania “O LALEA = UN MULȚUMESC.”

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Dan Șlincu: „Odată cu intrarea PSD la guvernare, Autostrada Moldovei-A7, începe să prindă contur”
Alexandra Huțu: „Astăzi a fost aprobat Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”
Prioritățile parlamentarilor PSD Botoșani în noua sesiune legislativă: creșterea veniturilor populației, susținerea companiilor românești și reglementarea pieței energiei
Deputatul Alexandra Huțu: „Susținem în continuare dezvoltarea tuturor comunităților locale din Botoșani în ceea ce privește utilitățile de bază pentru botoșăneni”
Deputat Dan Șlincu - Programele susținute de PSD și suplimentarea fondurilor pentru Anghel Saligny au generat 76 de proiecte pentru modernizarea drumurilor din 60 de localități din Botoșani
Alexandra Huțu: „Președintele Administrației Fondului pentru Mediu va efectua vineri o vizită de lucru la Botoșani”
USR acordă CONSULTANŢĂ BOTOŞĂNENILOR INTERESAŢI de finanţarea proiectelor din societatea civilă şi reclamă ilegalităţi în procedura Primăriei Botoşani
OFSD Botoșani alături de copiii din Răuseni - FOTOGALERIE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Noros
11.15 °C
Minim: 10.63 °C
Maxim: 20.47 °C
Cele mai citite
Zilele Municipiului Dorohoi, la 615 ani de la prima atestare documentară. Concerte, expoziții și CARLA’S DREAMS în recital. Vezi programul complet!
1587
Două persoane spitalizate în această seară în urma unui accident rutier - FOTO
433
EXERCIȚIU: Intervenție la un accident rutier cu 14 victime - FOTOGALERIE
415
Primarul Alexandrescu a semnat la București contractul de finanțare pentru construirea unei creșe în Dorohoi
409
O nouă investiție la Dorohoi. Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Grădiniței nr. 8
404
Bărbat din Broscăuți prins conducând fără a deține permis de conducere
331
Tânăr spitalizat după ce s-a răsturnat cu mașina!
272
VIDEO&FOTO - Tânăr din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, reținut pentru viol și tâlhărie calificată
266
Armă deținută ilegal, ridicată de către polițiști
253
Tânără cercetată pentru că nu a predat autorităților 10.000 de lei, găsiți în zona pieței
239
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
ÎNCHIRIEZ ÎN DOROHOI
Primăria Dorohoi - Anunț privind scutirea majorărilor de întârziere la plata impozitelor și taxelor locale
Primăria Dorohoi – Anunț licitație publică
DOROHOI - Anunț privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță!
DAS Dorohoi - Anunț privind acordarea suplimentului de energie cu lemne, combustibili solizi şi/sau petrolieri
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord