Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
OPINII - LA CIRC
Data 09.02.2015 - 22:56:32
Sursă caricatură: Momentul municipiului Dorohoi O săptămână cu Udrea. Cu ea ne-am trezit, cu ea ne-am petrecut ziua, cu ea am adormit. Asta și-a dorit și ea, și Băsescu, dar în altă ipostază. N-a fost să fie. Le-a luat-o neamțul înainte. Acum, se consolează că au rămas cele mai populare persoane din țară. Românul are o vorbă: tot răul e spre bine. Poporul savurează din plin pîinea și circul. Pâinea ne-a ieftinit-o Guvernul, iar circul ni-l oferă gratuit Udrea și Băsescu. Atât doar că spectacolul e riscant pentru cei doi, spectatorii stau cu sufletul la gură. Merg pe sârmă, iar sârma e plină de săpun (Săpun = accesoriu de pușcărie, prieten la nevoie).
DISTRIBUIE           


Sursă caricatură: Momentul municipiului Dorohoi

O săptămână cu Udrea. Cu ea ne-am trezit, cu ea ne-am petrecut ziua, cu ea am adormit. Asta și-a dorit și ea, și Băsescu, dar în altă ipostază. N-a fost să fie. Le-a luat-o neamțul înainte. Acum, se consolează că au rămas cele mai populare persoane din țară. Românul are o vorbă: tot răul e spre bine. Poporul savurează din plin pîinea și circul. Pâinea ne-a ieftinit-o Guvernul, iar circul ni-l oferă gratuit Udrea și Băsescu. Atât doar că spectacolul e riscant pentru cei doi, spectatorii stau cu sufletul la gură. Merg pe sârmă, iar sârma e plină de săpun (Săpun = accesoriu de pușcărie, prieten la nevoie).

Dar, vai, circul ăsta nu prea e gratuit! Actorii s-au pregătit din greu timp de zece ani pentru a ne oferi spectacolul vieții lor! Se aude că pentru spectacolul ăsta s-au băgat sute de milioane de euro. Nu s-a aflat încă unde s-au băgat. Cică instituțiile statului le caută acum și ne vor anunța la momentul potrivit.

Până atunci noi stăm și privim cu cu ochii mari, cu gurile căscate, ne dăm câte o palmă peste frunte și din când în când, oftăm plelung când unuia dintre circari îi alunecă piciorul pe sârmă. Dar ne revenim, adrenalia scade, circarul s-a salvat, merge înainte, ea îl cheamă, el parcă nu ar mai face niciun pas... iar oftăm... nu, n-a căzut nici acum, ea îl cheamă din nou, clovni sub acoperire râd pe înfundate, noi nu mai avem răbdare, nu mai putem suporta, ne rugăm să se termine odată, nu mai vrem circ pe gratis, vrem... nici noi nu mai știm ce vrem și, dintr-o dată, un fundal sonor ne trezește la realitate: publicitate!

În sfârșit, ne revenim, suntem iar ancorați în realitate, ne programăm să ne uităm la tot felul de emisiuni educative, cu nurori pentru mama, cu bucătari iscusiți, cu Capatos și fufele lui, adormim din nou, visăm frumos, uităm și de francul elvețian, mîine va fi o nouă zi, pâine avem, sună ceasul, sărim din pat, dăm drumul la televizor... nu, încă nu a căzut, ea îl strigă, clovnii încep să tragă de sîrmă, fac balans, el se încăpîtânează să nu cadă... o nouă zi, se aduce săpun proaspăt etc, etc.

În același timp, la graniță se întâmplă lucruri interesante, Putin își arată colții, ucainienii parcă ar da înapoi, simt că noua lesă îi cam strânge, e greu să fii câine la doi stăpâni. Doi stăpâni, două curți. La garduri e plin de tancuri, iar în cușca lui e plin de sicrie...

La noi se dă cu coasa pe la graniță, se nivelează pământul, se pregătește loc curat, de campat și înarmat. Unii chiar se bucură în speranța că americanii ne vor face drumuri până la graniță, nu vom mai investi din banii noștri, va înflori comerțul local, le vom oferi americanilor un strop de ospitalitate autohtonă și nu ne vor mai pleca fetele la muncă în Italia. Ce ne enervează este că ne-au impus să mai stârpim din corupție. Adică ce vor să insinueze? Că ne populează țara cu baze NATO, dar se tem de corupție? Mai bine și-ar păzi tancurile, să nu ajungă la fier vechi! La graniță, avem noi grijă: acum câteva zile, polițiștii de frontieră au au prins trei braconieri, la pescuit la copcă. (Mihai DINVALE)

Sursa: Momentul municipiului Dorohoi
Comentarii


Articole din aceeași categorie
Județul Botoșani și-a îndeplinit ținta: peste 25.000 de voluntari în campania “Let’s Do It, Romania!”
DOROHOI - Activități dedicate Centenarului Marii Uniri
FOTOGALERIE - Ziua Pompierilor sărbătorită la Săveni, cu avansări în grad şi defilare
SINCERE CONDOLEANŢE!
170 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealu Spirii
Peste 10000 de participanţi la Săptămâna Culturii la Vorona - FOTO
Amendă de 500 de lei la priveghi
ANUNŢ DE MULŢUMIRE
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
13.35 °C
Minim: 7.91 °C
Maxim: 16.07 °C
Cele mai citite
DOROHOI - Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție pentru extinderea și modernizarea Grădiniței nr. 10. Valoarea investiției se ridică la aproape două milioane și jumătate de lei
5818
Fundația Star of Hope angajează!
2911
Incendiu la Pădureni. Pompierii dorohoieni au intervenit aproape două ore
2421
DOROHOI – Copiii dorohoieni sărbătoriți în acest an timp de cinci zile. Vezi programul manifestărilor
1466
DOROHOI – O nouă zi, o nouă investiție. Grădiniță, în valoare de aproape trei milioane de lei, construită de la zero în cartierul Plevna. Primarul Alexandrescu a semnat astăzi contractul de execuție
1333
UPDATE VIDEO - Incendiu devastator la Concești. Pompierii dorohoieni și cei din Darabani acționează și acum pentru stingerea ultimelor focare
898
ALERTĂ! COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru 35 de localități din județ
819
Târgul ofertelor educaţionale din zona Dorohoi a debutat la Colegiul Național “Grigore Ghica” - FOTOGALERIE
699
Salon de înfrumusețare din Dorohoi caută colaboratori!
686
Copil de șase ani accidentat pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la locul accidentului. Avea permisul reținut
583
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Luna ofertelor uimitoare, doar la Dulcinella. Nu ratați! Cinci oferte uimitoare până la sfârșitul lunii mai, la „Dulcinella”
Salon de înfrumusețare din Dorohoi caută colaboratori!
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță aferente lunii APRILIE 2022
Fundația Star of Hope angajează!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord