Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Patrimoniu, turism cultural și agroturism în județul Botoșani
Realitatea DorohoianăData 04.04.2024 - 22:14:02
Educatie
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” inițiază, în cadrul proiectului „Evenimente organizate în parteneriat cu agențiile turistice”, un maraton de promovare a turismului și patrimoniului județului Botoșani. Proiectul va debuta sâmbătă, 6 aprilie 2024, în sala „Horia Bernea” și va înscrie o serie de evenimente.
DISTRIBUIE           

Începând cu ora 16.30, va avea loc vernisarea expoziției de fotografie a artistului botoșănean Gheorghe Stanciu „Prin Botoșanii de demult”. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București (Facultatea de Arte Decorative şi Design, secția artă murală, la clasa Profesorului Ion Stendl), fost profesor al Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Gheorghe Stanciu este un pasionat al fotografiei și al Botoșaniului de altă dată. A realizat zeci de mii de fotografii ale clădirilor emblematice, unele dintre ele demolate, altele încă existente în Botoșani. Gheorghe Stanciu a expus la Muzeul Județean Botoşani, la Galeriile de Artă din Suceava, la Bacău.

După 20 de ani de la prima expoziție la Memorialul Ipoteşti – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” din 2004 –„Oraşul Vechi” –, Gheorghe Stanciu revine la Ipotești cu expoziția „Prin Botoșaniul de demult”

La 17.00, va avea loc masa rotundă „Perspectivele agroturismului în Botoșani”. Organizatorii își propun să discute despre posibilitatea dezvoltării ofertei turistice, soluții de organizare și revigorare a agroturismului; diversificarea și îmbunătățirea calității serviciilor existente și posibilitatea dezvoltării unor servicii noi.

La 17.30, artistul Romulus Cipariu va susține un recital de poezie și țambal. Autentică, fascinantă, plină de temperament – așa ar putea fi descrisă muzica artistului sibian Romulus Cipariu, interpretată cu multă pasiune la țambal. Romulus Cipariu este unul din fondatorii trupei sibiene DOMINO cu care a concertat atât în țară, cât și în străinătate. Printre festivalurile unde a concertat cu trupa Domino se numără: Focus in the Park, Padina Fest, Snow Fest, Rocanotherworld, Brezoi, Prut Fest, etc. Artistul a fost invitat in Norvegia unde a colaborat cu actorul Kristofer Hivju (Game of Thrones, Vikings, The Witcher) pentru înregistrarea primului album muzical al actorului. Este singurul interpret pe plan mondial, care oferă prin intermediul celor două surse sonore ( voce și țambal), un onemanshow unic.

În aceeași zi, pe holul sălii vor avea loc alte două expoziții: „Floră și faună în Botoșani” – fotograf Cezar Gabriel Aniței și expoziția Centrului de Informare Turistică Vorona.

Participanții la eveniment vor fi invitați și la o degustare de produse tradiționale.

Sursa: comunicat de presă

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
DOROHOI - Meseria de salvator, prezentată elevilor Liceului „Regina Maria” - FOTOGALERIE
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
Prevenirea violenței și infracțiunilor în școli, în cadrul proiectului „Împreună prindem curaj”, derulat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi - FOTO
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
Proiectul „Împreună prindem curaj”, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, continuă - FOTO
„Noaptea Muzeelor”, ediția 2024, din 18 mai, anulată din cauza protestelor angajaților din instituțiile muzeale. Vezi revendicările acestora
„Săptămâna Școala în siguranță”, activitate aflată la prima ediție
A fost prelungit termenul de înscriere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă
Sondaj
Mergeți la vot la alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie?
Cele mai citite
(P) Caravana Medicală AUR prezentă ieri la Șendriceni - FOTO&VIDEO
827
The Color Run, activitate în premieră la Dorohoi, de Ziua Copilului
480
Anunț angajare! O asociație din județ angajează „GOSPODAR”
471
Pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului pentru elevii cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie - FOTOGALERIE
438
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic specialist pediatru
341
Tânără din Hilișeu Horia dată dispărută!
339
(P) Caravana medicală AUR – Un nou început pentru sănătatea botoșănenilor
332
Ziua Copilului 2024 – Vezi programul propus de către organizatori!
308
Incendiu provocat de câțiva copii care s-au jucat cu focul
305
ANUNȚ - DAS Dorohoi angajează patru medici școlari cu jumătate de normă, la Cabinetele Medicale Școlare
291
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Spitalul municipal Dorohoi angajează registrator medical
Spitalul municipal Dorohoi angajează infirmieră
Spitalul municipal Dorohoi angajează asistent medical debutant
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic neurolog
Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic generalist
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord