Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Pelerinaj pedestru la Hramul Mănăstirii Gorovei
Realitatea DorohoianăData 26.06.2024 - 15:37:31
Educatie
„Pelerinajul reprezintă o mărturie a credinței noastre și o bucurie pe care o împărtășim altora”. (Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul)
DISTRIBUIE           

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în data de 23 iunie, în Duminica Rusaliilor, protopopiatul Dorohoi a organizat la nivel de oraș, pelerinajul pedestru la mănăstirea Gorovei. Prin acest pelerinaj "altfel" , pelerinii s-au bucurat de mergerea pe jos din municipiul Dorohoi, mai exact de la bisericuța de lemn din oraș și până la mănăstire, fiindu-le alături părintele protopop Ionuț Apetrei.

Totodată, pelerinii s-au bucurat și de participarea la slujba privegherii cu ocazia hramului mănăstirii Gorovei - „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, momentul de rugăciune fiind o încununare a jertfei lor dar și o recunoștință adusă atât lui Dumnezeu, cât și Sfântului Ioan pentru toate binefacerile dăruite.

Importanța acestor pelerinaje constă foarte mult în redescoperirea vechilor tradiții, mai exact, când în perioada marilor hramuri, creștinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune. Părintele Nicodim Petre, starețul mănăstirii Bucium preciza despre pelerinajul pedestru că este „un exercițiu de normalitate, în care oamenii mai lasă telefonul, grijile lumii și își acordă răgazul de a dialoga între ei, de a se ruga, de a-și aduce aminte de cei care au mers și ei pe vremuri în pedestru”.

Redăm în cele ce urmează impresii ale participanților:

"Spre sfârșitul pelerinajului pedestru, am simțit o epuizare profundă. Fiecare pas parcurs în ultima parte a drumului a fost o luptă împotriva oboselii, dar și un exercițiu de voință și credință. Când am ajuns insă, am fost copleșită de un sentiment de implinire și bucurie pentru că am reușit să parcurg acest traseu relativ lung. Timpul petrecut pe drum, departe de agitația cotidiană, mi-a permis să simt o liniște interioară. Pe parcursul pelerinajului, am avut ocazia să mă bucur de natura în toată splendoarea, să leg prietenii cu oameni deosebiți și să cunosc povești de viață, cu totul deosebite, în care lucrarea lui Dumnezeu a fost providențială.
A fost o experiență deosebită care ne-a permis tuturor să ne apropiem de Dumnezeu și să îl cinstim pe Sfântul Ioan Botezatorul, care ne ocrotește, prin icoana sa făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Gorovei".

(Maria Casiana Apetrei)

"Un drum greu, dar o călătorie frumoasă! Acest pelerinaj pedestru a fost unul dintre cele mai plăcute moduri de a te reconecta cu natura si de ați reîncărca bateriile. Deși obositor, drumul a contribuit la Împărtășirea din frumusețea care ne înconjoară, oferind timp participanților să mediteze asupra sensului vieții ca înaintare catre Împărăția lui Dumnezeu, la care Sfântul Ioan Botezatorul ne cheamă pe toți, prin viața și cuvântul său".
(Ștefan Onofrei)

Mulțumim tuturor pelerinilor participanți pentru toată osteneala și jertfa și fie ca Sfântul Ioan Botezătorul să răsplătească tuturor cu cele spre mântuire!

 

Emanuel Simean (elev în clasa a XII-a, Seminarul Teologic Dorohoi)

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Jandarmii botoșăneni, demonstrație în fața tinerilor români din diaspora, din cadrul Taberei ARC - VIDEO&FOTOGALERIE
Prima ediție a Scolii de Vară „Maica Domnului – ocrotitoarea copiilor” organizată de Protopopiatul Dorohoi
Expoziția de pictură și sculptură „Expresii plastice în formă și culoare”
DOROHOI - Pompierii alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” Dorohoi, la „Grădinița de vară în domeniul situațiilor de urgență” - FOTOGALERIE
Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: ANDREI DOBOȘ – ALEXANDRU COSMESCU
1.053 DE POSTURI ÎN POLIȚIA ROMÂNĂ, SCOASE LA CONCURS
Trofee și premii câștigate de elevi ai Cercului de Muzică folk-muzică ușoară, a Clubului Copiilor Dorohoi, la Festivalul - Concurs Internațional de muzică ușoară „Ursulețul de aur” de la Baia Mare - FOTO
Copiii și tinerii actori din Dorohoi, pregătiți de către Mirela Mihai, au câștigat trofeele Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans „Neghiniță” de la Bacău - FOTOGALERIE
Sondaj
Cele mai citite
Mesaj de condoleanțe la decesul lui Cristi Săcălianu
4737
Dan Șlincu la decesul lui Cristi Săcălianu: „Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag!”
1930
DOROHOI – În atenția conducerilor instituțiilor publice și operatorilor economici
1405
ATENȚIE! Este posibilă limitarea furnizării apei, în aceste zile, în Dorohoi, Broscăuți, Șendriceni, Brăești și Leorda
1116
Cod galben de ceață, până la ora 08:00, în câteva localități din județ!
1059
Incendiu la Broscăuți. Au ars vegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale
361
Mașină incendiată noaptea trecută!
318
Motociclistă spitalizată în urma unui accident rutier petrecut într-un sens giratoriu din Dorohoi
300
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
294
Județul botoșani topit de căldură în următoarele trei zile. COD ROȘU de caniculă sâmbătă și duminică, temperaturi de peste 40 de grade Celsius!
275
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
PRIMĂRIA DOROHOI - Anunţ de participare la licitaţie pentru concesiune bunuri; PRIVAT
Comunicat de presă - „Verde pentru viitor” nr. 663/H/13.06.2024
Primăria Dorohoi - Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PUBLIC)
(P) Vând motocoasă, preț 3300 lei negociabil
Post de îngrijitor scos la concurs la Jandarmeria Botoșani
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord