Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
Poeți în dialog la Ipotești: Oana Cătălina Ninu și Diana Geacăr
Realitatea DorohoianăData 20.05.2021 - 12:03:24
Educatie
Pe data de 24 mai 2021, la ora 15.00, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” organizează ediția din mai a lecturilor Poeți în dialog. Invitatele Memorialului sunt poetele Oana Cătălina Ninu și Diana Geacăr, laureate ale premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM (2006). Discuția va fi moderată de Lucia Țurcanu.
DISTRIBUIE           

Evenimentul se va desfășura on-line și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Memorialului Ipotești: https://www.facebook.com/Memorialul-Ipotesti-Centrul-National-de-Studii-Mihai-Eminescu-432404520184709/.

 

OANA CĂTĂLINA NINU (n. 1985) a absolvit studiile de licență (2008) și masterat (Studii literare românești; Literatura franceză – abordări antropologice – 2010) la Universitatea din București. În prezent, este doctorandă a Facultății de Litere, Universitatea din București.

A debutat editorial în 2005, cu volumul Mandala (Editura Vinea), pentru care a obținut Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM (2006), Premiul Iustin Panța pentru debut (2005), Premiul de debut în poezie al filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (2005) și Premiul de debut al Colocviilor Revistei „Tomis” (2005). În anul 2009, Oana Cătălina Ninu publică, în colecția „Biblioteca de poezie”, coordonată de un cristian, carnetul de poezie stările intense (distribuit gratuit), iar în 2018, la Editura Casa de Pariuri Literare, apare volumul cu același titlu. Poeziile sale au fost traduse în franceză, engleză, cehă, catalană. A participat la scrierea celui mai rapid roman din lume – Moș Crăciun & Co (Editura Art, 2012).

Oana Cătălina Ninu a colaborat cu texte literare, cronică de carte și articole la numeroase publicații literare, printre care: „Observator cultural”, „România literară”, „Pana mea”, „Cultura, Tomis”, „Cuvântul”, „Viața românească” etc. Este prezentă în antologiile: Generația 2000 (Editura Pontica, 2004); Nasturi în lanul de porumb (Editura Brumar, 2008); Poate ne vedem (Editura Mirador, 2010); Poeți laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPERA PRIMA (1998-2008) (Editura AXA, 2010);Veus Paralleles 9. Dels Carpats a la Serra d`Alcoi: Vuit poetes (Institucio de les Lletres Catalanes, Barcelona, 2011); Deranj (Editura Nigredo, 2011); Exerciții de neclintire. Antologia poeților laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM. 1999-2017 (Casa de Editură „Max Blecher”, 2017); Un secol de poezie română scrisă de femei. Antologie de Alina Purcaru și Paula Erizanu, vol. 1 (Editura Cartier, 2019).

 

DIANA GEACĂR (n. 1984) scrie poezie, proză scurtă și literatură pentru copii. A tradus poeme de Anne Sexton, Anne Carson, Gwendolyn Brooks, Adrienne Rich și alți poeți americani sau britanici. În 2009, a participat la a III-a ediție a workshop-ului de traducere de poezie internațională Re:verse, organizat la Szigliget, Ungaria, de József Atilla Circle Literary Association of Young Writers (JAK). A tradus din limbile engleză și franceză și a redactat romane ale unor scriitori străini contemporani pentru editurile ALLFA și BOOKLET. Este colaborator permanent al revistei on-line de literatură și multimedia „Crevice”. A participat la mai multe festivaluri de poezie, lecturi publice și tabere de creație. Are colaborări la revistele: „Tribuna”, „Orizont”, „Tomis”, „Timpul”, „Arca”, „Subcapitol” etc.

Diana Geacăr a debutat editorial în 2005, cu volumul bună, eu sunt diana și sunt colega ta de cameră (Editura Vinea), pentru care i s-a acordat Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM (2006). A mai publicat volumele de poezie: Frumusețea bărbatului căsătorit (Editura Vinea, 2009 – Premiul „Marin Mincu”) și Dar noi suntem oameni obișnuiți (Editura Cartea Românească, 2017). În 2018 publică volumul de proză scurtă Cine locuiește la subsol (Editura Paralela 45 – Premiul Iocan), iar în 2019, cartea pentru copii Ce văd dragonii (Editura Polirom, 2019). Sirina și alți monștri din Saad este cel mai recent volum (de proză scrută) al Dianei Geacăr, apărut la Casa de pariuri literare în 2021.

Este prezentă în antologiile: Poeți laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPERA PRIMA (1998-2008) (Editura AXA, 2010); Portrete de frontieră / Grenz Portraits (coordonată de Rodica Draghicescu; Klak Verlag, Berlin, 2017); Exerciții de neclintire. Antologia poeților laureați ai Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM (1999-2017) (Casa de Editură „Max Blecher”, 2017); Un secol de poezie română scrisă de femei. Antologie de Alina Purcaru și Paula Erizanu, vol. 1 (Editura Cartier, 2019).

Comunicat de presă

 

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Zilele Copilului la Dorohoi! Program
Voluntariatul în context European, activitate cu multă energie la Colegiul Național “Grigore Ghica” din Dorohoi - FOTOGALERIE
Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi - Școală ambasador a Parlamentului European. Activități dedicate zilei de 9 Mai - Ziua Europei - FOTOGALERIE
Muzeul Județean Botoșani - Expoziția „Galeria de maeștri”
Târgul Liceelor din zona Dorohoi s-a încheiat cu succes - FOTOGALERIE
Târgul ofertelor educaţionale din zona Dorohoi a debutat la Colegiul Național “Grigore Ghica” - FOTOGALERIE
Noaptea Muzeelor 2022 - Muzeul de Științele Naturii Dorohoi, parte din eveniment
Expoziția „Lumea rurală în arta plastică”
Sondaj
Vă veți vaccina anti COVID-19, în cadrul campaniei inițiată de Guvernul României?
Vremea în DOROHOI
Predominant Noros
12.46 °C
Minim: 7.91 °C
Maxim: 16.6 °C
Cele mai citite
DOROHOI - Primarul Alexandrescu a semnat contractul de execuție pentru extinderea și modernizarea Grădiniței nr. 10. Valoarea investiției se ridică la aproape două milioane și jumătate de lei
5819
Fundația Star of Hope angajează!
2911
Incendiu la Pădureni. Pompierii dorohoieni au intervenit aproape două ore
2422
DOROHOI – Copiii dorohoieni sărbătoriți în acest an timp de cinci zile. Vezi programul manifestărilor
1479
DOROHOI – O nouă zi, o nouă investiție. Grădiniță, în valoare de aproape trei milioane de lei, construită de la zero în cartierul Plevna. Primarul Alexandrescu a semnat astăzi contractul de execuție
1333
UPDATE VIDEO - Incendiu devastator la Concești. Pompierii dorohoieni și cei din Darabani acționează și acum pentru stingerea ultimelor focare
900
ALERTĂ! COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru 35 de localități din județ
821
Salon de înfrumusețare din Dorohoi caută colaboratori!
705
Târgul ofertelor educaţionale din zona Dorohoi a debutat la Colegiul Național “Grigore Ghica” - FOTOGALERIE
699
Copil de șase ani accidentat pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la locul accidentului. Avea permisul reținut
588
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Primăria Dorohoi: Anunţ de participare la licitaţie pentru ÎNCHIRIERI terenuri (domeniul PRIVAT)
Luna ofertelor uimitoare, doar la Dulcinella. Nu ratați! Cinci oferte uimitoare până la sfârșitul lunii mai, la „Dulcinella”
Salon de înfrumusețare din Dorohoi caută colaboratori!
DAS Dorohoi - ANUNȚ privind acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță aferente lunii APRILIE 2022
Fundația Star of Hope angajează!
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord