Adresa redacţiei: Str. Bulevardul Victoriei nr. 3-5, Email: redactie@realitateadorohoiana.ro, Telefon: 0331.402.010
2.500 de oameni care au lucrat pe terenul pe care s-au prăbuşit turnurile gemene au cancer
Data 28.07.2014 - 18:49:22
Peste 2.500 dintre angajaţii care au lucrat în Ground Zero, locul unde s-au prăbuşit turnurile gemene World Trade Center din New York, sunt bolnavi de cancer, iar un număr foarte mare dintre ei cer despăgubiri pentru această boală, scrie New York Post.
DISTRIBUIE           

Numărul bolnavilor s-a dublat faţă de anul trecut, când publicaţia a identificat 1.140 de cazuri de cancer.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat 1.655 de respondenţi bolnavi de cancer din totalul de 37.000 de membri ai echipelor de salvare (poliţişti, angajaţi din domeniul sanitar şi alţi muncitori din oraş) intervievaţi.

Dacă se adaugă pompierii şi persoanele specializate în acordarea primului ajutor, numărul total al oamenilor care au lucrat în Ground Zero şi care sunt bolnavi de cancer ajunge la 2.518 de persoane. Departamentul de Pompieri din New York a raportat 863 de membri care suferă de această boală, în urma tratamentelor administrate după prăbuşirea turnurilor gemene, din 11 septembrie 2001.

Un căpitan din Departamentul de Pompieri din New York, ieşit în prezent la pensie, care a lucrat în Ground Zero, a primit o despăgubiree de 1,5 milioane de dolari pentru cancer pancreatic care nu poate fi operat.

“Sper că mai multe cazuri grave, cum a fost al meu, vor avea prioritate în momentul în care pacientul nu mai are mult de trăitâ€?, a declarat fostul căpitan pentru New York Post.

În ziua incidentului, el a rechiziţionat un autobuz şi a reuşit să închidă circulaţia pe podul Brooklyn, pentru a ajunge împreună cu echipa sa într-un timp cât mai scurt la locul accidentului.

“Am ştiu în ziua aceea că mulţi dintre noi se vor îmbolnăvi�, a spus el. A fost nevoit să se pensioneze în 2008, din cauza problemelor la plămâni, iar anul trecut doctorii i-au găsit o tumoare în jurul arterelor. “Doctorii nu puteau extirpa tumoarea fără să mă ucidă�.

Pompierul de 1,89 metri şi peste 100 de kilograme în momentul accidentului din septembrie 2001 câtăreşte în prezent 72 de kilograme, din cauza chimioterapiei.

Bolnavii care beneficiază de despăgubiri din partea Fondului de Despăgubire a Victimelor primesc 10% pe loc, iar restul de 90% trebuie viraţi până în 2016.

Până la 30 iunie 2014, Fondul de Despăgubire a Victimelor a primit 1.145 de solicitări, potrivit datelor publicate de New York Post. Dintre aceste, 881 de solicitări au fost calificate drept eligibile, în timp ce restul de 264 vor fi analizate. Majoritatea solicitărilor vin din partea muncitorilor care s-au îmbolnăvit în urma tragediei din septembrie 2001.

Până în prezent, 115 bolnavi de cancer au fost despăgubiţi cu 50,5 milioane de dolari, sumele individuale fiind cuprinse între 400.000 de dolari şi 4,1 milioane de dolari.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a explicat că majoritatea persoanelor din echipele de salvare din septembrie 2001 au fost mai predispuşi apariţiei de cancer (de prostată, tiroidă sau leucemie) faţă de restul populaţiei.

Sursa: Ziarul Financiar

Urmăriţi ştirile RealitateaDorohoiana.ro si pe Google News

Comentarii


Articole din aceeași categorie
Casă în flăcări la Zăicești. O candelă aprinsă, lăsată nesupravegheată, a provocat un incendiu
ISU Botoșani angajează. Patru posturi de subofițer scoase la concurs, din sursă externă
DOROHOI - Femeie în stare gravă preluată de elicopterul SMURD și transportată la Iași - VIDEO&FOTOGALERIE
Accident rutier la marginea Botoșaniului. Bărbat scos de către pompieri din mașina avariată și ulterior spitalizat
La aproape 100 de ani, o bătrână a rămas fără casă în urma unui incendiu devastator - FOTO
ISU Botoșani a scos patru posturi la concurs, din sursă externă
Exercițiu de evacuare în caz de incendiu, la Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani - FOTOGALERIE
Lăcașurile de cult din județ verificate de către inspectorii de prevenire din cadrul ISU Botoșani, înainte de sărbătorile pascale
Sondaj
Cele mai citite
Corneliu Tărnăuceanu, coordonatorul zonal al AUR, și-a depus astăzi candidatura pentru primăria Șendriceni
1212
Focuri de armă pe străzile Dorohoiului. Polițiștii rutieri din municipiu au făcut uz de armă pentru oprirea unui șofer - VIDEO
808
DOROHOI - Rezultate deosebite și calificări la etapa Națională obținute de elevii dorohoieni la Olimpiada de Religie Ortodoxă
729
Primarul Dorin Alexandrescu și-a depus astăzi candidatura pentru al cincilea mandat. Vezi lista candidaților PSD pentru Consiliul Local - VIDEO&FOTOGALERIE
489
Copil de trei ani, din Dorohoi, rămas blocat în apartament. Pompierii din municipiu au intervenit
446
APEL UMANITAR - Suferința unui copil de 6 anișori. De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător - FOTO
314
Liberalii dorohoieni au depus astăzi dosarele de candidatură. Tânărul Alexandru Dumitriu candidat pentru funcția de primar. Vezi lista consilierilor propuși - VIDEO&FOTOGALERIE
297
Spitalul Municipal Dorohoi angajează îngrijitor
287
Pensiunea Splendid - Bucură-te de sărbătorile pascale cu bucate alese. COMANDĂ ACUM!
282
Spitalul Municipal Dorohoi angajează brancardier
270
Arhiva Video
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Grupul umoristic „Lunaticii”, remember la zece ani de la ultimul spectacol - VIDEO&FOTO
ARHIVA VIDEO REALITATEA DOROHOIANĂ – Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, recital incendiar la Dorohoi, în 2013
COMUNICAT & VIDEO - „Oamenii ALDE Botoşani sunt cei care fac diferenţa”
Vezi toată arhiva video
Anunţuri
Pensiunea Splendid - Bucură-te de sărbătorile pascale cu bucate alese. COMANDĂ ACUM!
ANUNȚ - Spitalul Municipal Dorohoi angajează medic în specialitatea Obstretică Ginecologie
Spitalul Municipal Dorohoi angajează brancardier
Spitalul Municipal Dorohoi angajează îngrijitor
Spitalul Municipal Dorohoi angajează asistent medical generalist pentru Secția chirurgie generală
Acest site foloseste cookie-uri pentru o mai buna functionare. Conform reglementarilor si indrumarilor privind cele mai bune practivi, orice utilizator din UE trebuie instiintat in aceasta privinta si trebuie sa isi dea acordul privind aceasta instiintare.


Sunt de acord